Iris första år

publicerat i Porträtt
Nu i mellandagarna fyllde min brordotter Iris ett år och av mig fick hon en fotobok med titeln "Iris första år". Hon är såklart lite av en fotofavorit och nu under mitt första år med systemkamera har det blivit en väldig massa bilder. Därför var det extra kul för mig att samla alla favoritbilder i en bok som hon förhoppningsvis kan ha glädje av när hon blir lite större.Här kommer ett litet urval av bilder som var med i boken!

Little Joseph

publicerat i Interiör
Igår var det min födelsedag och den resluterade i en del nytillskott på inredningsfronten. Denna ljusstake heter Little Joseph och är formgiven av den tjeckiska designern Maxim Velcovsky. Jag har suktat efter den i flera år och äntligen fick denna pjäs av handmålat porslin ta plats på min bakhylla!

Afrikansk lilja

publicerat i Fototips
Jag har fått pippi på afrikanska liljor och nu står det sådana lite här och var i lägenheten. Förutom att de är fina visade de sig också vara hyfsat fotogenique. Jag fotade dem vid ett fönster för att få mörk bakgrund och använde stor bländare (2,8). Ganska fränt om jag får säga det själv, speciellt i svartvitt!

Instagram

publicerat i Instagram
Nämen titta vad lite sysslolöshet på julafton kan göra. Nu finns Katarinas bilder även på Instagram. Följ mig på katarinas_bilder om ni känner för det!
 

God jul

publicerat i Recept
Passar på att lägga in en liten julhälsningen såhär på julaftons morgon. Om ni mot förmodan har brist på julgodis därhemma kommer här ett recept jag testade inför jul.
Mandelnougat med havssalt
1,5 dl sötmandel (jag tog mandelspån)
250 g nougat
150 g mörk choklad
0,5 tsk kanel
50 g mjölkchoklad
Flingsalt
Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den fått lite färg. Dela nougat och choklad i mindre bitar, lägg i en skål och smält över ett vattenbad. Rör ned mandel och nougat. Klä en form, ca 15x20 cm, med bakplåtspapper. Fördela smeten jämt i formen. Ställ den kallt för att stelna i minst en timme. Skär nougaten i mindre bitar och lägg på ett fat eller en bricka. Smält mjölkchokladen. Rippla eller spritsa chokladen över konfekten och smula lite flingsalt över varje chokladbit.Låt stelna. Förvara svalt men helst inte kallt.
 

usb-fynd

publicerat i Djur
Jag fortsätter med min idoga besatthet av att gå igenom årets foton på diverse usb-minnen och titta på bilderna med nya ögon. Bilderna man ratade i den ursprungliga gallringen ställs i ett annat ljus när man tittar på dem igen. Här kommer ytterligare ett gäng hästbilder från Stomma kulle.

På inspirationsfronten intet nytt...

publicerat i Landskap
Försökte mig på en fotopromenad i lördags men brungrått slaskväder bidrar inte med så värt mycket inspiration. Nästa gång ska jag komma ihåg att ta ut kameran när snön fortfarande är vit!
 

Glögg-mys

publicerat i Porträtt
Förra helgen bjöds det på skinkmacka, julfika och glögg hemma hos familjen Pettersson/Johansson på Rörbecksgatan. Tack för senast ungdomar!

Tångvägen

publicerat i Hus
Idag blir det gamla bilder här på bloggen, Från april 2009 för att vara exakt. Platsen är Tångvägen i Falkenberg och bilderna är fotade med en kompaktkamera, Canon ixus 870 is.
Detta lilla mörkbruna timmerhus med blå knutar köptes år 1988 av två makar som bostads- och industrifastighet. Där bodde de under några år med sina barn innan de flyttade och hyrde ut bostaden. I mitten av 2000-talet försökte de sälja huset men eftersom det är beläget på industimark satte kommunen käppar i hjulet för den planen.
Ryktet om att kommunen tänkte utnyttja sin förköpsrätt skrämde bort de flesta spekulanter. Men år 2005 inkom ett köpekontrakt på fastigheten från en man som tänkte köpa det för 180 000 kr och använda den som bostad samt ha en liten verksamhet i industrilokalen på tomten. Köpet var så gott som klart när kommunen gick emellan och hävdade sin förköpsrätt. Säljaren skulle fått ut samma summa från kommunen som från köparen men allt var inte frid och fröjd för det. Enligt fastighetens ägare hade han en uppgörelse där försäljningen av huset skulle innebära en skuldavskrivning gentemot köparen. Säljaren skulle alltså förlora en hel del pengar på att sälja till Falkenbergs kommun för endast 180 000 kr.
Kommunen hamnade i en segdragen tvist med fastighetsägaren där båda gjorde anspråk på originalet av köpekontraktet, ett dokument som kommunen behövde ha i sin ägo för att driva igenom förköpet. Målet hamnade i Varbergs tingsrätt som beslutade att det är fastighetsägaren som har rätten till kontraktet. Beslutet överklagades till både Hovrätten och Högsta domstolen med båda instanser valde att inte ta upp fallet. Detta innebar i praktiken att Tingsrättens dom stod fast och Falkenbergs kommun fick betala både sina egna och motpartens rättegångskostnader.
Fastighetsägaren bor sedan många år på annan ort och det lilla huset på Tångvägen har förfallit bortom all räddning. Kommunen uppger sig fortfarande vara intresserade av att genomföra köpet men det känns tämligen riskfritt at gissa att det lär kosta dem betydligt mer än de ursprungliga 180 000 kronorna.
 

Bra eller dåligt

publicerat i Djur
 
Här kommer fler bilder på temat Misslyckat eller ej, denna gången med hästar från sommarens besök på Stomma kulle.

loppisfynd

publicerat i Interiör
Denna stiliga plåtlåda fick följa med mig hem från Brohjälpen förra helgen.

amerikanare

publicerat i Rost
Såg den här bilen parkerad utanför mitt hus och passade på att knäppa några bilder.

Urban exploring?

publicerat i Hus
Finns det inget mer spännande objekt att utforska duger en bakgård innanför ett gammalt plank gott. Här får ni följa med på baksidan av Törngrens krukmakeri. Mycket nöje!
 

Fynd

publicerat i Events
Jag har ju glömt bort att redovisa mina fynda från förra helgens julmarknad på Tjolöholms slott. Årets första hyacint införskaffades liksom en packe julkort. Det blev även julgodis i formerna knäck, pepparkaksfudge och nötchoklad (den sistnämnda var dock ett misstag). Även en skål, ett läppcerat, ett ljus och en meter dekorationsband med fick följa med hem. Det var allt!