Dogo Argentino

publicerat i Djur
I helgen har jag passat denna dam av rasen Dogo Argentino. Hon var sannerligen inte den lättaste fotomodellen att jobba med, men här kommer ett par bilder i alla fall.

Falkenberg

publicerat i Hus
Blandade bilder från Falkenberg: Västra bageriet, Biograf Storan och Badhusparken.
 
 

Falkenbergs kyrka

publicerat i Hus
Falkenbergs kyrka, byggd 1892 i nygotisk stil och ersatte då Sankt Laurentii som församlingskyrka. Kyrkan är byggd av halländsk granit och har ett mönsterlagt skiffertak. Tornet är 43 meter högt. Det var dagens allmänbildande blogginlägg!

Detaljstudie

publicerat i Hus
Snygga dörrar finns det faktiskt gott i i den här stan! Här kommer ett gäng exempel för Falkenbergs centrala delar.

Fåglar i skyn

publicerat i Djur
I lördags bedrev jag lite ornitologiska studier i Badhusparken. Tackar fåglarna särskilt för att de valde att slå sig ner i ett träd framför ett av Falkenbergs finaste hus.

Flaska

publicerat i Interiör
Jag kan bara konstatera att till och med läskflaskorna var snyggare förr. Dessa tre (givetvis) loppisfyndade flaskor får pryda mitt köksfönster nu när tomtarna är nerpackade för i år.
 

Mini

publicerat i Interiör
Ett annat av helgens loppisfynd är denna gryta i miniformat från Rörstrand. Väldigt näpen!

Brohjälpen

publicerat i Instagram
 
Här kommer en titt på ett av dagens loppisfynd från Brohjälpen. En styck tax för 20 kr, det kan man inte klaga på.

Fina hus

publicerat i Hus
Gamla stan i Falkenberg, dessa hus hade man ju inte haft något emot att bo i...

Vårblommor

publicerat i Interiör
I fredags städade jag ut julen och passade på att införskaffa lite blomster för extra vårkänsla. Det blev tulpaner och ranunkler, två av mina favoritblommor.

Motljus

publicerat i Interiör
Häromeftermiddagen dök solen plötsligt upp utanför mitt vardagsrumsfönster. Det var efter en dag med regn och tillsynes evigt mörker så jag var tvungen att greppa tillfället och försöka mig på att fota lite motljusbilder i fönstret. Min afrikanska lilja fick agera modell och resultatet blev väl godkänt, men inte mer. Motljus är svårt när man inte har träd eller liknande bakom som flitrerar ljuset.  Men nu har jag i alla fall testat!

Tove Adman

publicerat i Interiör
Födelsedagen bjöd också på ett annat, väldigt efterlängtat, nytillskott i inredningen. Detta anatomiska hjärta i betong är designat av Tove Adman, en svensk formgivare med bas på Gotland. Hjärtat kommer såklart få inta hedersplats i något av alla prylstilleben i vardagsrummet.
 

Tavla

publicerat i Interiör
Här kommer en liten titt på en av mina många tavlor i vardagsrummet.