Julklappar!

publicerat i Events
Här kommer så ett inlägg från Den sporadiska bloggaren! Julen har passerat och jag har lite bilder att pytsa ut här men vi börja med julklapparna. Under granen låg bland annat ett armband från Lite kalabalik, La Loupe-ljusstake från Artilleriet, tillskott till en ny glassamling och ett gäng böcker. Fattas på bilden gör en styck hästmask från brodern och en fjärrutlösare till kameran från systern. Tack för paketen!

Ljus chokladtryffel med pepparkakskryddor

publicerat i Mat etc.
Häromdagen försökte jag mig på att göra jultryffel och det gick ju faktiskt över förväntan. Väldigt enkelt och väldigt gott! Receptet hittade jag på Norrmejeriers hemsida. Dock halverade jag mängden pepparkakskrydda för att undvika överdos.

250 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör
2 tsk pepparkakskryddor
2 msk florsocker

Dela chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde och smör. Smält ner chokladen i grädden under omröring omrörning. Låt svalna i kyl i ca 3 timmar.
Rulla chokladsmeten till tryfflar. Blanda pepparkakskryddor och florsocker. Rulla tryfflarna i florsocker och pepparkakskryddor. Ställ svalt för att stelna.
Förvara gärna tryfflarna i kylskåp, de håller sig i minst en vecka.

 

På lekplatsen

publicerat i Porträtt
Har ju haft ett spontant litet blogguppehåll men om jag minns rätt så hade jag inte kommit längre än till den där fikan på Stålboms. Den avslutades i alla fall med ett besök på lekplatsen i närheten. Iris åkte rutschkana och försökte övertala faster att göra det också. Fick ha ett litet samtal om fysikens lagar men jag slapp undan till slut!

Svala - Rörstrand

publicerat i Interiör
För ett par veckor sedan hittade jag denna fina servis på loppis. Det var inget direkt fyndpris på den men jag tänker kompensera utgiften med att använda tallrikarna varje dag. Fina saker är till för att användas.