Porträtt

publicerat i Fototips
I min porträtt-kategori här på bloggen finns det nästan bara kort på Iris och det beror helt enkelt på att jag inte fotat porträtt innan, om man bortser från en och annan festbild. Men igår bad jag Karina ställe upp som modell på Skrea strand. Fotovädret var uselt med jämngrå himmel och allmänt dassigt. Men ett par bra knep är att välja en bakgrund med jämn, neutral färgskala och ställa in kameran så att bilderna blir lite överexponerade. Jag blev riktigt nöjd med resultatet, inte illa för att vara första gången om jag får säga det själv!
 

Presenter

publicerat i Interiör
Tackar så hjärtligt för alla fina presenter jag fick på mitt försenade födelsedagsfirande förra helgen!

Spitafield market

publicerat i Interiör
En annan av marknaderna vi besökte var Spitafield market som man tog sig till via Liverpool street station. Denna marknad är öppen varje dag men har olika teman för olika veckodagar. Torsdagar var passande nog vintage-dag. Här kunde man fynda allt från en komplett riddarrustning till en uppstoppad sköldpadda och diverse andra kuriositeter, Själv fastnade jag, och plånboken, för dessa rara illustrationer som säljaren uppgav var hundra år gamla. Apor verkar vara min nya inredningsgrej!

Bermondsey market

publicerat i Interiör
Under vår weekend-tur till London hann vi bland annat med att besöka Bermondsey market. Ryktet sa att denna utomhusmarknad skulle ha runt 500 säljare och bättre priser än Londons andra marknader. Detta stämde kanske inte riktigt, antaligen för att regnet öste ner den dagen vi kom dit. Men priserna var helt ok! Marknaden var full med porslin, silverarbete och allmänna loppisprylar. Själv fyndade jag en styck kanna (?) som på något sätt har en koppling till te-drickande, fin var den hur som helst.
Är du sugen på att besöka Bermodsey market är det öppet på fredagar mellan 05.00-15.00. Hoppa av tunnelbanan på stationen London Bridge och gå sedan en bra bit på Bermondsey street så ser du det till slut.

Pussel

publicerat i Interiör
Här kommer lite bilder på ett gammalt loppis-fyndat pussel som jag hittade i bokhyllan. Kan sammanfatta det med att leksakerna var finare förr!

Million women rise

publicerat i Porträtt
Under en shoppingtur på Oxford Street hamnade vi mitt i en demonstration för kvinnors rättigheter. Bra grejer!

Semesterbilder

publicerat i Hus
Som sagt blev det inte så mycket fotat på resan till London, men här kommer i alla fall en del av det som fastnade på minneskortet.
 

London

publicerat i Landskap
Jag är nyss hemkommen från en weekend i London! Min Canon G12 var med men jag hade lite problem med att komma ihåg att fota. Här kommer i alla fall en bild jag knäppte när vi väntade i kö för att beställa musikalbiljetter. Den outfiten hittar man bara i England!
 

Textil

publicerat i Interiör
Hittade en bit tyg i garderoben, hade nästan glömt att jad hade det. Minns att jag köpte det för ett antal år sedan med ambitionen att det skulle bli en kudde. Dock har jag fortfarande inte lärt mig att sy, men tyget är fortfarande fint.