Karina fyller år

publicerat i Porträtt
I fredags vankades det födelsedagskalas hemma hos Karina! En mycket trevlig tillställning med kycklinggryta, födelsedagtårta och likörbuffé. Nu laddar vi för nästa års 30-årsfirande!

Fyren

publicerat i Hus
Vattnen utanför Morups tånge har alltid haft rykte om sig att vara svårseglat, därför byggde man år 1843 en 28 meter hög fyr på området. Fyren har haft samma franska linsapparat sedan den byggdes och är den enda fungerande fyr i Sverige med originallinsen kvar. Bygget gick på 62 133 kr och när fyren tog i bruk drevs ljusannordningen på sill- eller rovolja. De röda stugorna uppfördes år 1870 som bostäder till fyrpersonalen. Fyren helautomatiserades år 1962 och är idag inte i bruk alls. Det var dagens historielektion det!

Evigt liv

publicerat i Interiör
Vill du ha snittblommor som står sig länge är ett tips att satsa på nejlikor. Denna bukett har ju stått i två veckor är (nästan) lika fina fortfarande.

Ardenner

publicerat i Djur
Här kommer ännu fler bilder på det fina ardenner-stoet från Morups tånge.
 

Interiörbilder

publicerat i Interiör
Har man brist på fotomotiv får man ta det som finns till hands. Det egna vardagsrummet funkar till exempel prima.

Babyboom på Morups tånge

publicerat i Djur
Då var det dags för första inlägget i denna svit av hästbilder. Först ut är en ardenner-dam som verkade farligt nära att föla mitt under fotosessionen. Kanske blir det fölbilder nästa gång jag har vägarna förbi med kameran?

En lada i stan

publicerat i Hus
Trots att rivningshysterin är utbredd i Falkenberg så finns det ett och annat pittoreskt inslag kvar. Till exempel denna slitna lada belägen mitt i ett villaområde. Men att döma av byggnaden skick är planen inte att den ska bevaras för eftervärlden. Tyvärr.

Möbler och gamla ting

publicerat i Interiör
Idag blir det loppis-tips här i bloggen, närmare bestämt butiken Möbler och gamla ting i Spannarp. En stor lada ute på den varbergska landsbygden som är fylld till bredden med möbler, prylar och porslin. Väl värt ett besök om man gillar sakletande!
Butikens hemsida hittar ni här!

Lyckats med motljus

publicerat i Fototips

Såhär ser det ut när man lyckas med motljus! En lagom ljusslöja över motivet och förträfflig bokeh i bakgruden. Tricket är att jobba med kvällssol eftersom den inte är lika stark. Det underlättar även om solen reflekteras genom exempelvis en trädkrona för att dämpas lite.

 

God Jul!

publicerat i Interiör
Årets första julsak införskaffades i förra veckan på Agapes loppis här i Falkenberg. Nu är jag redo för, om inte vinter så i alla fall höst!

Resten av hästarna

publicerat i Djur
Dessa hästar hittade jag under en cykeltur som var tänkt att sträcka sig mellan Falkenberg och Morup. Dock kom jag inte mycket längre än till Falkenbergs reningsverk i motvinden men det var ju bättre än ingenting.

Close up

publicerat i Djur
Den här bilden förtjänar tamejfan ett eget inlägg! Om jag får säga det själv... Resten av bilderna från denna hästfotografering kommer i eftermiddag.

Konsten att promenera

publicerat i Porträtt
Just nu är Iris väldigt sugen på att lära sig gå, och något säger mig att det inte kommer dröja länge innan den saken är klappad och klar.

Bästa läget

publicerat i Hus
Detta kan mycket väl vara huset med bästa läget i Falkenbergs stad. Lantlig känsla med utsikt över åkrar och ängar, med en egen grusväg utanför ytterdörren. Och den är lantliga idyllen till trots så är man i stan på två minuter om man raskar på stegen liten. Men om jag känner Falkenbergs kommun rätt kommer åkrarna inom ett par år vara bebyggda av fula lagerbutiker eller rader av nyfunkisvillor i "Mer än tre miljoner"-klassen. Bäst husägarna njuter av utsikten medans tid ännu är!

Hästar i hage

publicerat i Djur
Det verkar onekligen som att jag aldrig kommer tröttna på att fotografera hästar. Risken finns att det blir en lång och tråkig vinter för mig när pållarna inte är ute på grönbete längre...

Stafsinge strand

publicerat i Hus
I detta hus vid Stafsinge strand kan jag också tänka mig att bo. Inga problem!

Action

publicerat i Djur
Hästarna på Stomma Kulle släpper loss lite frustration över att ägarna hade mage att ge sig iväg på ridtur med övriga flocken. Vid detta fototillfälle var ljuset tämligen bedrövligt; mörkt, mulet och regnet hängde i luften. Därav den lätt desperata redigeringen av färgerna i bilderna. Men man tager vad man haver!

En stuga vid havet

publicerat i Hus
Denna faluröda stuga med  halmtak, beläget på Morups Tånge naturreservat, hade jag inte haft något alls emot att äga.

Morups tånge

publicerat i Landskap
Tog en tur till Morups tånge för att fotografera en massa hästbilder. Dessvärre hade pållarna valt att hänga vid ett hus som inte alls utgjorde någon pittoresk kuliss för mina bilder. Bättre lycka nästa gång!

Motljusfotografering

publicerat i Fototips
När jag var i Badhusparken och fotograferade blommor häromdagen gjorde jag även ett första försök att fotografera i motljus. Det blir himla fina bilder om man lyckas men det är ju inte direkt enkelt. Knepet är att få med exakt rätt mängd solen i bild, ungefär hälften brukar vara lagom. Mitt resultat blev inte dirket lysande, dels för att det var förmiddag och solen var för stark, dels för att jag valde ett väldigt litet motiv som lätt blev utfrätt. Men nästa gång blir det bättre!
 

Iris bakar kaka

publicerat i Porträtt
Baka, baka liten kaka,
rulla, rulla liten bulle,
ringla, ringla liten kringla,
mjöla den och pricka den
och… Schuss in i ugnen!



Badhusparken, Falkenberg

publicerat i Landskap
Spenderade lördagsmorgonen med att föreviga sommarens sista blommor i Badhusparken. Nu blir det snart bara höstlöv och kala grenar här på bloggen.


På tre hjul...

publicerat i Rost
Granne med radiostationen i Grimeton var ett rött hus med en synnerligen rostig bil utanför. Ett måste att fotografera om man har en fäbless för patina. Undrar om den rullar till nästa sommar...