Tröingeberg

publicerat i Hus
FaBos bostadsområde på Tröingeberg är ett ypperligt exempel på att man inte måste jämna allt med marken när det ska byggas nytt. Här får hyreshusen från 50/60-talet samexistera med det lilla röda torpet, som de boende kan hyra för en billig peng, och dess tillhörande ladugård. Mer sånt tack!
 

Fint hus

publicerat i Hus
Här kommer ett nytt inlägg i den inofficiella följetongen "Hus jag vill bo i"! Även denna gång är det ett smått förfallet eternithus som har föevigats. Jag trodde att det varit obebott länge men att döma av solstolen hade jag fel. Tusan...
 
 

Iris

publicerat i Porträtt
I onsdags var det varmt, en extra semesterdag togs ut och den spenderades med solning och grillning i föräldrarnas trädgård. Hedersgäst på grillkvällen var såklart Iris. Brorsdottern Iris som minsann både hade fått två tänder och lärt sig sitta själv sen sist. Det där med att hon nu kunde sitta själv gjode henne till en mycket lämplig modell för mina fotoövningar, som vanligt får jag nog tillägga.
Dagens övning - Kompromissa inte med skärpan!
Skärpan är det viktigaste i ett foto, speciellt om man fotar med stor bländare. Ligger inte skärpan rätt så är det ingen bra bild. Skärpan ska vara på ögonen; inte på näsan, inte på solhatten och inte på den gula Pluto-hunden utan på ögonen. Det ska glittra, då vet man att man hamnat rätt!
(Se bild två för extra mycket ögonglitter. Fotografen är nöjd!)
 

Hästar på Stomma Kulle

publicerat i Djur
Stomma kulle är inte bara bra för fotograering av blommor och gravhögar utan här hittar man även hästar på grönbete. Jag kom och hälsa på mitt i middagsvilan men det verkade inte störa nämnvärt.
 

Luktärtor

publicerat i Interiör
Lördagen bjöd inte bara på marknadsvisit utan ett besök på stortorget i Falkenberg stod också på agendan. Där införskaffades bland annat denna lilla bukett med luktärtor och andra blomster. Mycket nöjd med den investeringen!

Hästar

publicerat i Djur
Idag har jag klappat hästar! Bilder kommer i veckan.

Långås marknad - Del I

publicerat i Porträtt
I år fick kameran följa med på den årliga marknaden i Långås och det blev ett nära på konstant fotande. Maken till kitsch har sällan skådats! Så därför kommer det dyka upp ett helt gäng inlägg med tema Långås marknad denna veckan.

Preview

publicerat i Events
Förbered er för en virtuell tur till Långås marknad imorgon!

Magiskt ljus

publicerat i Landskap
Häromdagen var det så grannt ljus att jag blev tvungen att plocka fram kameran och öppna fönstren på vid gavel här hemma. Eftersom jag bor på tredje våning blev det foton av Gamla stans takåsar. Just mitt hyreshus kanske inte är kvarterets finaste men utsikten är det sannerligen inget fel på! 
Bilderna är tagna med min Canon G12.

The Tyra show

publicerat i Porträtt

Idag ska ni få ta del av ett av mina första försök till barnfotografering. Jag var inbjuden på fika hos Familjen Clarke och dottern Tyra var på ett fantastiskt linslus-humör. Det var alltså ett gyllene tillfälle att öva lite porträttfoto. Det kan hända att skärpan inte alltid höll jämn takt med Tyras fartfyllda hattdans, men kul var det!

Dagens lärdom: En slutartid på 1/250 sekund räcker inte långt när det dansas till "Här kommer Pippi Långstrump" så parketten glöder.

 

 

Blomster på Stomma kulle

publicerat i Landskap
Bilder från en blomster-exkursion i miniformat på området kring Stomma kulle i Falkenberg. Kullen är närmare bestämt en gravplats från järnåldern, 35 meter i diameter och 3,5 meter hög. (Tack Wikipedia för den infon!)
 
 

Industrial chic

publicerat i Rost
Idag bär det av till ett av industriområdena i närheten av Västra gärdet. Jag har något av en fäbless för industrier så rost och metall är något ni lär få se mer av framöver!

Snapshots från hamninloppet

publicerat i Landskap
Just nu är den här bloggen inne på ett marint tema men vi är nu på sista inlägget från min tur längs den falkenbergska kusten. Falkenbergs hamninlopp.

 

Ett hus med utsikt

publicerat i Hus
När vi ändå är inne på ämnet Skomakarhamn kan jag passa på att visa ett hus jag gärna hade haft i min ägo. Det är så gott som förfallet och närmsta grannen är Falkenbergs reningsverk, men fint är det. 

Let's do this!

publicerat i Porträtt
Hej,
och välkommen till min alldeles egen fotoblogg! Detta är en förvaringsplats för alla de bilder som kommer ur min kamera. Ni kommer inte få läsa om mig, min lunch eller mitt fantastiska liv men ni kommer få se en herrans massa bilder. Än så länge har jag bara fotograferat med systemkamera i knappt ett halvår men kanske dyker det även upp ett fototips eller två vad det lider.
 
 Ett styck självporträtt! Bilder ur den kategorin kommer bli ytterst sällsynta, fotografen håller sig
helst bakom kameran.