Julmarknad på Tjolöholms slott, del I

publicerat i Events
Helgens evenemangskalender bjöd bland annat på julmarknad på Tjolöholms slott. Kameran var med givetvis, med syfte att sprida lite julstämning till denna blogg. God jul (eller hjul som det stod på prislapparna hos en av utställarna)!

En anatomisk studie

publicerat i Djur
Bortglömda bilder från i somras. Ibland avfärdar man som bilder misslyckade men när man sedan tittar på dem igen efter några månader tänker man att de kanske snarare är snudd på briljanta. Eller hade man rätt i sitt första omdöme... Vem vet?

Favoritbilder, del I

publicerat i Landskap
Denna veckan tänkte jag lägga upp en liten följetong i fyra delar med mina favoritbilder. Jag har ju bara fotat med systemkamera sedan i mars 2012 så alla bilder är från i år. Håll tillgodo!

sv/v

publicerat i Djur
Tre bortglömda bilder från en av sommarens fotograferingar på Morups Tånge.
 

Konfirmanderna

publicerat i Övrigt
I rosenträdgården, söder om Sankt Laurentii, står statyn Konfirmanderna. Konstverket är gjort av stenhuggaren Nils Erik Nilsson från Harplinge och uppfördes år 1956. Förlagan är ett foto av tre flickor som förevigades inför konfirmationens nattvard i Angered kyrka. Fotot hamnade av en slump hos konstnären när han mötte en av flickornas far i en fotoaffär.

Skrea strand - off season, del I

publicerat i Hus
Såhär på senhösten är det aningen svårt att föreställa sig att någon skulle vara beredd att punga ut med en halv miljon för 10 kvadratmeter stuga i närheten av Skrea strand. På sommaren blommar de upp givetvis, men just nu ser de mest ut som något hämtat ur Svenska ödehus-böckerna...

Iris leker mer

publicerat i Porträtt
Jag gick igenom lite bildmappar och hittade en liten fortsättning på förrförra inlägget med en lekande Iris. Syskonen Larssons gamla leksaker är väldigt poppis!

Som plåster på såren...

publicerat i Mat etc.
Nu är jag tillbaka efter detta pinsamt låga blogguppehåll! På grund av mörker, regn och för lite fritid har det inte blivit mycket fotande den senaste tiden. Men jag tänkte i alla fall dela med mig av mitt favoritrecept på pastasås. Enjoy!
Recept för 4 pers (men det blir en jäkla massa mat)
Färsk pasta
250 g champinjoner
1 msk smör till stekning
2 paket tärnat bacon
200 g sockerärtor
2,5 dl matlagningsgrädde
3 tomater (cocktailtomater är godare)
Koka pastan.
Skär svampen i skivor och stek den i matfettet. Ta upp dem ur pannan och stek därefter baconet knaprigt.
Blanda svamp, sockerärtor och grädde med baconet och låt koka i några minuter.
Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner i såsen.
Servera med pastan!