Shopping

publicerat i Interiör
Lördagen bjöd på en del shopping! Två tröjor, vet inte om jag passar i gult men för 75 spänn kan det vara värt ett försök, nagellack i optimal korall-nyans, doftljus i burk som jag råkade tappa i golvet när jag skulle fota den och påfyllning av brun utan sol-förrådet. Och det var nog allt, sammanfattat i världens längsta mening.

Självporträtt

publicerat i Porträtt
Jag tyckte jag behövde en ny profilbild så jag slängde på det nya objektivet helt och knäppte en bild. Ett tips är att stå framför ett fönster för att få till rätt blänk i ögonen.

Ny kamerautrustning

publicerat i Instagram
Nu har jag äntligen gjort slag i saken och införskaffat ordentlig fotoutrustning! En styck Canon eos 60D, två objektiv, en blixt och ett gäng tillbehör såsom bouncer, UV-filter och microfiberdukar.

Loppisfynd

publicerat i Interiör
Helgen bjud på loppistur och det resulterade som vanligt i en rad nia pryttlar att försöka göra plats för här hemma.

Finbesök

publicerat i Landskap
Idag ingick det i arbetsuppgifterna att föreviga kungaparets besök på Gekås Ullared. Bilden nedan blev en favorit, men grämer mig för att skärpan inte riktigt sitter...

Sparrissoppa

publicerat i Recept
Idag gav jag mig på att göra sparrissoppa till middag. Det var ganska rörigt, jag gav nästan upp när mixern läckte och det sprutade kokhet soppa över hela köket, men det blev bra till slut. Receptet hittade jag på nätet men nedan kommer en modifierad version där jag eliminerat en del fallgropar.
 
500 g grön sparris (färsk)
5 st schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl vatten
3 "paket" fond du chef (kyckling)
1 dl vittvin
Salt
Peppar
 
Dela sparrisen i 1 cm stora bitar och koka dem i 2-3 minuter. Spara sparristopparna, dessa kommer användas som garnering på slutet.
Koka upp 5 dl vatten och rör i kycklingfonden.
Finhacka schalottenlöken och bryn den lätt i en gryta. Häll i fond, grädde, vitt vin och sparris. Låt detta koka i 10 minuter.
Fiska upp sparrisen och mixa dem till en slät smet. (Krångligt ja, men jag rekommenderar ingen att försöka mixa hela jäkla soppan som man tydligen ska göra enligt receptet.)
Blanda i sparrissmeten i soffan och smaka av med salt och svartpeppar.
Häll upp i en tallrik och garnera med sparristopparna. Ät!
Bry er inte om persiljan som kom med på bilden, den ska inte vara med i soppan, i alla fall inte i det här receptet.

Loppisfynd

publicerat i Interiör
Här kommer en bild på mitt senaste loppisfynd! Ett styck kakfat som inhandlades på påskloppisen i de gamla växthuset på Hjortsberg. Väldigt stiligt!