Über bäume und steine

publicerat i Interiör
Under utflykten till kalkstensklipporna på Rügen hittade jag denna fina fotobok i deras gift shop. Boken är fylld med svartvita bilder på stenar och trädstammar. Bilderna är fotade av den tyska fotografen Volkmar Herre med en camera obscura, hålkamera, som är den enklaste formen av kamera.
När jag hittade den här boken kom jag på att jag har på tok för få fotoböcker i min bokhylla så jag skriver upp några titlar på önskelistan med en gång.
 
 
 
 
 

Greifswald

publicerat i Hus
Ett annat av stoppen på vår Rügen-trip var den före detta hansastaden Greifswald. Där gick vi en liten stadsrundtur och jag fotograferade snygga fasader. Sedan blev det lite shoppingtid och jag hittade en mycket fin attiralj i en antikaffär. Men mer om det senare i veckan!

Bakom kulisserna

publicerat i Interiör
Och här kommer en bild på hur det ser ut "bakom kulisserna" när man fotar sig läkarpall! Nuförtiden är det väldans populärt att porträttera sina fötter i diverse sammanhang så mina får väl också vara med på ett hörn.
 

Läkarpall

publicerat i Interiör
Här kommer en bild på min tjusiga läkarpall som jag efter mycket letande hade turen att fynda på Tradera för ett par år sedan. Den är lite kylig att sitta på men väldigt grann!

Binz

publicerat i Djur
Under Rügen-resan gjorde vi även en (väldigt) kort utflykt till kuststaden Binz. Vi hann inte med så värst mycket sight seeing men vi fick i alla fall se stranden och strandpromenaden. Jag hade gärna stannat längre och fått bättre bilder på de tjusiga solhytterna (?) på stranden!

Torghandel

publicerat i Interiör
Tog en tur till torget och införskaffade blommor, kantareller, bigarråer och jordgubbar. Mycket trevligt!
 

Prora

publicerat i Hus
Ett av de största skälen till varför jag ville besöka Rügen var för att se det här bygget. Prora var en semesteranläggning, ett initiativ av Hitler där visionen var att ge den tyska befolkningen "Kraft durch freude", styrka genom glädje. Kvinnor och barn skulle prioriteras som gäster, de som annars inte hade möjlighet att semestra vid kusten. Anläggningen stäcker sig utmed Prora viken och är nästan 5 km lång. 20 000 människor kunde bo här åt gången och på området fanns även festlokal, matsal, simhall med mera. Men ett världskrig kom emellan och Prora fick aldrig husera några semesterfirare.
Efter kriget ville DDR-regimen spränga hela alltet i luften, men eftersom bygget var så stabilt och välkonstruerat misslyckades den planen. Anläggningen återtogs år 1990 av den gemensamma tyska armén som under två år använde det för militära ändamål. 1993 öppnades det för allmänheten och idag är de flesta hus sålda till privata investerare. Dock har den ekonomiska krisen gjort att alla projekt lagts på is och husen står och förfaller. Väldigt tragiskt om du frågar mig...

Sommarkväll

publicerat i Porträtt
Onsdagkvällen spenderade vi i en badstuga på Netas berg med pulled pork, rosé och fotboll på mini-tv:n. En väldigt bra kväll!

Kap Arkona och Königsstuhl

publicerat i Hus
På fredag morgon styrde vi kosan mot Kap Arkona, som är allmänt känd som Rügens nordligaste punkt, även om det inte är helt sant. På Kap Arkona tittade vi på fyrtorn, militärbunkrar och Kungstrappan. Rören som sticker upp ur marken på en av bilderna är ventilation till bunkrarna. Trappan, med 230 träningsvärksframkallande steg, ledde ner till kajen där båtar lade till förr i världen.
Nästa stopp på turen var Königsstuhl, kritstensklippor som finns att beskåda i nationalparken Jasmund. Det var fint, även om klippor inte är så lätt att fånga på bild snett uppifrån...
 

Torn

publicerat i Hus
Om jag skulle bo i Bergen skulle det bli här!
 

En weekend på Rügen

publicerat i Hus
Helgen förra veckan spenderade jag, mor, far och syster på Rügen, Tysklands största ö. Självklart var kameran med och det blev en hel del bilder. Därför får det bli Rügen-special på bloggen denna veckan! Vi börjar med resan dit och lite bilder från Bergen, öns största stad där vi bodde över helgen.
Först ut är de obligatoriska bilderna från färjan till Rostock!
Och här är lite blandade bilder från Bergen. Hela ön var full av tjusiga hus i alla de former. Men jag misstänker att jag hade tyck det var ännu finare för 15 år sedan. Renoveringshysterien har även nått Rügen och det vore synd att säga att den är skonsam.

Sommarblommor

publicerat i Växter
På väg till Stafsinge strand finns det även en hel del tjusiga blommor, både i vägkanten och i en liten odlad lund vid sommarstugorna.
 

Iris på lekplatsen

publicerat i Porträtt
I lördags styrde vi barnvagnen mot Stafsinge strand. Tanken var att fröken Iris skulle sova middag men det gick inte för sig. Istället blev det ett besök på lekplatsen vid sommarstugorna. Betydligt roligare än att sova!

Fina vänner, god mat och partaj

publicerat i Events
Här kommer en smärre bildkavalkad från fredages festligheter på Skolgatan! Vi falkenbergare fick finbesök från Skåne och käkade först mongolisk BBQ på Sisi (rekommenderas starkt) och sedan vankades det partaj. En riktigt bra kväll helt enkelt!
 

Loppisfynd

publicerat i Interiör
I förra helgen var jag ute på en loppisturné i miniformat. Vinberg-Ljungby hembygdsförening hade sin årliga loppmarknad och den var precis lika välbesökt som vanligt. Jag fick trängas lite men kom i alla fall därifrån med en lampfot, en kanna och en glasflaska för ett sammanlagt värde av 70 kr. Sedan bar det av till Köinge där det var loppis i bygdegården. Där fyndade jag en styck väckarklocka, en pytteliten apoteksflaska och en porslinselefant. Bra utdelning på den turen tycker jag!
(Jag klurar på ett bra sätt att fota lampfoten)
 

Vem där?

publicerat i Växter
Den gångna veckan har det dykt upp mångdubbelt fler läsare här på bloggen. Väldigt trevligt och hjärtligt välkomna! Men jag vill såklart veta hur ni hittat hit helt plötsligt. Någon som kan upplysa om vilken vänlig själ som gett mig en länkning eller liknande?
Och har mina nya läsare egna bloggar så länka gärna dessa i kommentarsfältet. Jag behöver förnya mig på bloggfronten!
 

Apropå Antikstället...

publicerat i Landskap
Blev ni nyfikna på Antikstället i Slöinge så finns hemsidan här och ett blogginlägg med bilder här! De är inte direkt "loppisbilliga", men där finns en fantastisk massa fina grejer, speciellt möbler. Ett besök rekommenderas!

"Nya" stolar

publicerat i Interiör
Under min semester drog jag igång Projekt Köksstol! Jag hade införskaffat fyra pinnstolar på Antikstället i Slöinge med planen att måla om dessa i någon pigg kulör som skulle liva upp köket. Märk väl att stolarna redan var ommålade och "förstörda", skulle aldrig få för mig att göra om gamla möbler om skadan inte redan är skedd så att säga. Men i alla fall, färgvalet föll på pastellgrönt och det blev riktigt tjusigt om jag får säga det själv. Och tack pappa som är ärlighetens namn gjorde det mesta av målarjobbet!

Islandshästar del 1

publicerat i Djur
Nu är sommaren här och alla hästar är ute på grönbete. Väldigt smidigt för mig som gillar att fota just hästar! Dessa fina Islandshästar huserar på Stensjö strand som ligger någon mil söder om Falkenberg. Ett besök rekommenderas, även om man inte är hästfrälst!

Inredning

publicerat i Instagram
Här kommer bild på lite inredningsfynd jag hittade i Göteborg i förra veckan. Barnhuvudet och trähanden är från Artilleriet och blomkrukan från Granit.
 

Iris på utflykt

publicerat i Djur
I lördags var fastrarna Larsson barnvakter! Vi tog en tur till Vallarna som inleddes med and- och måsmatning på Doktorspromenaden. Iris passade även på att kvalitetssäkra brödet så att det säkert höll måttet rent smakmässigt.

Efter fågelmatningen gick vi och tittade på grisarna som hade fått kultingar. Iris var mest intresserad av den stora galten (?) i hagen jämte.
Sist men inte minst gick vi och tittade på fåglar, getter och får.