Ångrat fynd

publicerat i Interiör
Förra veckan införskaffade jag ju en prydnadstallrik med apor från Lettlandshjälpen i Slöinge. Det fanns ytterligare fem tallrikar i serien som jag lämnade kvar, men så kunde vi inte ha det. Som tur var fanns de kvar så nu har jag införskaffat hela serien!

Antikstället i Slöinge

publicerat i Interiör
Stopp nummer två under loppisturen i Slöinge var Antikstället. Här är priserna bestydligt högre än på Lettlandshjälpen men det finns en herrans massa prylar och möbler om man är ute efter något speciellt. Själv kom jag därifrån med fyra udda pinnstolar som ska få pryda mitt kök. Men först ska de målas om! Lite kul var att det syntes på på undersidan av en av stolarna att den tidigare varit målad i precis den kulör som jag tänkt måla med. Mintgrönt är så att säga "back in style".

Tips

publicerat i Mat etc.
Idag tänkte jag låtsas som att jag har en matblogg och tipsa om ett väldigt smarrigt knäckebröd. Vilmas ekologiska knäckebröd med sesam- och vallmofrön förtärs med fördel tillsammans med guacamole och Brämhults Hallonad.
 
 

Loppis i Slöinge

publicerat i Interiör
I lördags stod det loppisrunda i Slöinge på schemat. Lettlandshjälpen bjöd på bäst fynd om man räknar i kvantitet. En tavla, en tekopp och en prydnadstallrik från WWF fick följa med. Ångrar redan att jag bara köpte en av sex tallrikar men kanske råder jag bot på det nästa helg.

Nytt på väggen

publicerat i Interiör
Jag har införskaffat en ny tavla! Detta, i mitt tycke, fantastiska alster heter La bizarre signerie och är gjort av konstnären Lindsey Carr. Jag beställde tavlan från www.society6.com, den enda sida man behöver om man är på taveljakt. Rekommenderas!
 

Glas

publicerat i Interiör
Transperent och färgat glas på köksbordet. Pärlhyacinterna ser inte mycket ut för världen men förhoppningsvis slår de ut så småningom.

Clock

publicerat i Interiör
I brist på bra fotoväder får man försöka hitta inspiration så gott det går inomhus. Denna gång var det en gammal bok och ett halsband som fick agera foto-objekt.
 

Rosett

publicerat i Interiör
Häromveckan slösurfade jag på www.etsy.com, en hemsida där vem som helst i världen kan lägga upp och sälja sitt hantverk. Jag fastnade för en ring med rosett gjord av en tjej i Sydkorea. I lördags hämtade jag ut den på posten och den var minst lika fin som på bilden. Dock hade jag inte riktigt räknat med den internationella skillnaden i fingerstorleke. Men den passade prima på lillfingret!
 

Ranunkler

publicerat i Interiör
Införskappde en loppisvas och en bukett ranunkler i helgen. Bra kombination visade det sig!

Iris i motljus

publicerat i Porträtt
Testade på att få till lite motljusporträtt i igår. Det var ju inte det lättaste men ett par av bilderna blev riktigt bra. Tur man har tålmodiga modeller!

Tulpan

publicerat i Växter
Innan tulpanbuketten skulle slängas passade jag på att föreviga en av blommorna.

Några snabba

publicerat i Hus
Här kommer några snabba snap shots från en av helgens promenader. Bidlerna är fotade med en Canon 12G i riktigt ruskväder.