Hotel Pigalle

publicerat i Hus
Jag och systern bestämde oss hastigt och lustigt för att ta en spontantrip till Göteborg med shopping, gott käk, drinkar och hotellövernattning. Eftersom vi var ute i sista minuten hade vi inte direkt några höga förväntningar på att hitta ett bra hotell, men tänk vad överraskad man kan bli. Vi bokade in oss på nyöppnade boutiquehotellet Hotel Pigalle, som standarden till trots inte kostade mer än andra hotell i stan. Och det var kärlek vid första ögonkastet!
Hotellet var inrett för att ge en känsla av Paris i början 1900-talet och de hade verkligen lyckats med den konceptpaketereringen. All inredning var antik och hela stället var full av böcker, gamla fotografier och tjusiga möbler. Sängarna var höga och kuddarna fluffiga, den gröna marmorn i badrummet hade precis rätt nyans och hotellpersonalen hade vit skjorta, hängslen och hög hatt. Frukosten var perfekt i all sin enkelhet med surdegsfrallor, bra charkuterierna, juice i gammeldags flaskor och perfekt krämig omelett. Med sådan omsorg om detaljerna kan det inte gå fel.
Så ja, ska ni bo på hotell i Göteborg så är det definitivt Hotel Pigalle ni ska checka in på. Tvivlar på att det finns något bättre att tillgå just nu!
Här kommer lite bilder från Receptionen.
 
Och från rummet. Det var väldigt litet, endast 14 kvm, men ska man bara bo en natt var det fullt tillräckligt.
 
Frukostmatsalen där man även kan käka lunch och middag.
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Sandra:

Förstår att ni hade det toppen, vilket fint hotell! Får det bli nästa gång ;) Kram

Svar: Ja du måste absolut ta en helg där! :)
Katarinas bilder

2:a kommentar, skriven , av Helly:

oj vad fint! Vart ligger detta?
//göteborgare med noll koll ;)

Svar: Nämen vad kul att du tittade förbi, blir nästan lite star struck... ;-) Hotellet ligger på Södra hamngatan (tror jag) mittemot Shock. Helt fantastiskt! :)
Katarinas bilder

Kommentera inlägget här :