Champinjonsoppa

publicerat i Mat etc.
I mellandagarna svängde jag ihop en champinjonsoppa som blev riktigt god om jag får säga det själv. Receptet hittade jag på nätet men jag fick ändra en hel del för att få det som jag ville ha det. Så här kommer mitt recept!
 
Champinjonsoppa 4 personer
750 gram champinjoner
1 gul lök
3 klyftor vitlök
2 msk smör
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl grädde
1 dl vatten 
2 tsk kinesisk soya
Salt
Vit- eller svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
1 kycklingbuljongtärning 

Skala o ch finhacka löken och vitlök. Lägg i en stor kastrull.
Tillsätt smör eller olja till grytan. Fräs löken och rör om då och då.

Finhacka svampen. Jag körde det mesta i matberedaren för att få det väldigt finhackat, men sparade ett gäng champinjoner som bara grovhackades.
Tillsätt svampen i kastrullen och fräs på hög värme några minuter, rör om då och då.
Blanda mjölet med 2 dl av mjölken i en redningsbägare.
Tillsätt mjölk och mjölblandningen, därefter resten av vätskan lite i taget under omrörning.
Låt champinjonsoppan sjuda i minst 10 minuter. Rör då och då så den inte bränns i botten.
Smaka av champinjonsoppan med salt, peppar, lite soja och buljongtärningarna. Snåla inte med varken salt eller pepper. Ös på!

Kommentera inlägget här :